Hakkımda

Fotoğrafım
K.MARAŞ /MERKEZ, BERTİZ KEMALLI KÖYÜ, Türkiye
ORGANİK KEMALLI CEVİZİ Kahramanmaraş In Merkez İlçeye Bağlı Kemallı Köyünde Yetişen Ceviz Köye İsmini Veren Kemallıcevizi Organik Olup Yeterince Tanımamakta Cevizin Faydalarını Saymakla Bitmez Ama Yeterince Halkımız Bilgilendirilmiyor. Ve Kendi Üreticisine Destek Olması Gereken Hükümetler Yeteri Kadar Destek Verilmiyor Ceviz Ağaçı Orman Vasvıda Taşımakta Hem Ülke Ekonomisine Hem Ülke Ormanına Katkı Sağlamakta Yeteri Kadar Desteklenmiyor. Kemallı cevizi "Kemallı Aşısı" Özenle yetiştirilen ceviz fidanları ikinci yılın sonunda yöreye özgü bir aşı tekniği ile aşılanır. Aşılanan fidan 3-5 yıl içerisinde ürün vermeye başlar Alınan ürünü diğerlerlerinden farklı kılan nitelik; gerek tat gerekse görüntü olarak Bertiz aşı cevizini özel kılmaktadır İnce kabuklu oluşunun yanı sıra tüketim ömrünün uzun olması ,ürüne tercih önceliği sağlamaktadır.

20 Aralık 2010 Pazartesi

ORGANİK CEVİZ KEMALLI CEVİZİ


          Bölgede ilk çağlarda hititler yaşamıştır ve bağcılıkla uğraşmışlardır. Daha sonra Mama'lılar yaşamıştır.(Mama'lılara ait 4000 yıllık mezar bulunmuştur). Daha sonra Ermeni'lerin de bölgede yerleştiği bilinmektedir. Köy'e ilk Türk yerleşimi 1300'lü yıllarda olmuştur. Köyün bilinen ilk ismi kaynaklarda Saydeli olarak geçmektedir. Köye ilk yerleşen Türk'lerin Doğu Türkistan'dan geldiği bilinmektedir. Daha sonraları Kemal-î Ümmî ismindeki bir evliya Timur istilasından kaçarak himayesindeki insanlarla birlikte bu köye yerleşmiştir. 1500'lü yıllarda kendisinin evliya olduğu anlaşılınca köyün İsmi Kemal-î Ümmî köyü olarak değiştirilmiştir
                                    ORGANİK KEMALLI CEVİZİ
           K.MARAS' A 65 KM UZAKLIKTA OLAN KEMALLI KÖYÜNDE HALKIN TEK GELİR KAYNAĞININ CEVİZ AĞACLARI OLDUĞUNU VE BU KÖYÜMÜZDE ABARTISIZ DÜNYANIN EN GÜZEL CEVİZLERİNİN YETİŞTİRİLDİĞİNİ;DEV CEVİZ AĞACLARININ KÖYÜ BİR KALKAN GİBİ KAPLAYIP KÖYE ADETA BİR KARADENİZ YEŞİLLİĞİ KATTIĞINI BİLİYORMUYDUNUZ..

ceviz kemallı_01

ceviz kemallı_01
organik kemalli cevizi

CEVİZİN YARARLARI

Cevizin Yararları
Kan Dolaşımını Düzeltiyor" Ceviz Ağaçlarının Evlere Çok Yakın Dikilmemesi Ve Etrafı Kapalı Ceviz Bahçelerinde Saatlerce Şekerleme Yapmanın Sakıncalı Olduğuna Dikkat Çekilse De, Kökü, Yaprakları, Kabuğu Ve Meyveleriyle Tam Bir Şifa Kaynağı Olduğu Artık Herkes TarafındaBilinir. Bilimsel Çalışmalar Sonucunda Cevizin Damar Koruyucu, İshal Kesici, Cildi Temizleyici, Siğil Giderici, Hipoglisemik Ve Tümör Engelliyici Özelliklerinin Olduğu Belirlenmiştir. Ceviz Kan Dolaşımını Düzenler, Karaciğer Fonksiyonlarını Düzenler, Serum Kolesterolünün Azalmasını Sağlar Ve Anormal Antikor Oluşumunu Engeller."Cevizin Bir Kalp Dostu Da Olduğunu Anlatan Özdemir, Sert Kabuklu Meyvelerde Yer Alan Çoklu Doymamış Yağ Asitlerinin Kalp-Damar Hastalıklarında Önleyici Rol Oynadığının Bilimsel Çalışmalarla Kanıtlandığını Söyledi. Omeg 3 Ve 6'nı Mucuzeleri Cevizi Diğer Sert Kabuklu Meyveler Arasından Öne Çıkaran Özelliğin İse; Omega 3 Ve Omega 6 Gibi Çoklu Doymamış Yağ Asitlerini Yüksek Oranda İçinde Barındırması Olduğunu Belirten Mehmet Özdemir, Şunları Söyledi: "Damar Dostu Antioksidan Ve Yaşlılık Engelleyici Cevizin İçerdiği E Vitamini Şeker Hastalığının Gelişimini Engeller. Kalp, Damar, Beyin Ve Sinir Fonksiyonlarını Düzenler, Yaraların İyileşmesine Faydalı Olur, Prostat Kanserinden Korur. Yapılan Çalışmalarda, Haftada Toplam 2-3 Avuç Ceviz Yiyenlerin Kalp Krizi Geçirme Riskinin Yemeyenlere Göre Yüzde 50 Daha Az Olduğu Görüldü. Cevizde Bulunan E Vitamini, Lif Ve Doymamış Yağlar Kalbi Korur. Yaprağı Haşlanıp, Suyu İle Saçlar Yıkanırsa Kepeklenmeyi Önler. Yeşil Ceviz Meyvelerinin Kabukları Kaynatılarak İçildiğinde De Erkeklerde Cinsel Gücü Artırmaktadır."

İmam Yakup

İmam Yakup